Agility för nybörjare

2 000,00 kr

Detta är en hundsport som föddes i England 1978 och introducerades i Sverige 1985 av Marie Hansson och Svensk Hundungdom. Sporten går ut på att hunden ska ta sig igenom en hinderbana på tid. Hindren är alltid detsamma men alltid i olika ordningsföljd.

Förarens uppgift är att leda hunden på rätt hinder runt banan men det är hundens tid som räknas, inte förarens. Hindren består av olika hopphinder, balanshinder, tunnlar, slalom och ett bord. Detta är utmärkt träning för både hund och förare, även om man inte har planer på att tävla. Både hund och förare garanteras att ha väldigt roligt under träningens gång och även få en massa motion på köpet.  

 Det finns vissa grundregler som måste följas och klaras av annars blir det poängavdrag, exempelvis måste hunden ha minst en tass på ett kontaktfält på väg upp och på väg ner från balanshindren och hunden får heller inte riva hopphindren. 

Förutom det är hunden fri att skutta,  galoppera, springa fram och ta hindren till stor förtjusning för publiken! Föraren i sin tur får inte ta i hunden, skrämma hunden eller på annat vis dirigera hunden annat än med kroppsspråk och rösten. Man får heller inte ha någonting i handen för att locka  hunden eller belöna hunden under banans gång. 

På denna kurs får du lära dig grunderna i agility och hur du ska föra din hund runt en hinderbana. Vi går också igenom tävlings-regler samt uppvärmning och nedvarvning i träningen.

Kursen omfattar 5 lektioner à 2h per gång,  inklusive kursmaterial och praktiska övningar.För aktuella datum se vårt kurs-schema här.

Välkomna!