Dogparkour som aktivering

1 900,00 kr

Dogparkour är träningsformen där din hund får träna balans, styrka, koordination, självförtroende och problemlösning. Det går ut på att låta hunden hoppa upp på, balansera, hoppa över, krypa under och igenom olika hinder som finns i omgivningen. Många hundar har väldigt dålig kroppsmedvetenhet men här lär sig hunden att den har en framdel, en bakdel och fyra tassar. Och den lär sig att styra alla delar på ett kontrollerat sätt.

Kursen går ut på att vi lär hunden bygga upp sin grundbalans för att sedan kunna avancera till svårare moment. Genom träningen kommer vi få en mer självsäker hund som blir mer följsam och kontaktsökande. Andra positiva sidoeffekter med dogparkour är att hundens  koncentrations-förmåga ökar, musklerna utvecklas och hundens självkänsla förstärks.

Hundar med problembeteenden kan få ett alternativt beteende att fokusera på. Hundar som är osäkra eller rädda, kan bli mer självsäkra och ivriga hundar kan lära sig impulskontroll.

All träning bygger på positivt förstärkning, dvs att vi tränar utan bestraffningar och belönar hunden när den gör rätt.

För aktuella datum se vårt kurs-schema här.

Upplägg
Vi träffas 5 ggr à ca 1,5h per tillfälle där vi går igenom grunder, bakdelskontroll, balans m.m Varje lektion avslutas med en utmaning som man får gå hem och träna på. Efter avslutad kurs, vid sista tillfället belönas alla ekipage med ett diplom för godkänd och genomförd kurs.

Plats: Årsta (Äventyrsparken)

VÄLKOMNA!