Viltspår som aktivering

1 900,00 kr

Viltspår är något som de allra flesta hundar tycker är roligt. Att få spåra är en mycket bra och tröttande aktivering. Viltspår kan du träna bara för att det är så himla roligt, men du kan också starta på prov. Det är även ett viktigt inslag i anti-jaktträning då hunden får utlopp för sitt viltintresse under mer ordnade former.

Kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare eller till dig som har börjat spåra lite och behöver hjälp med att fortsätta spåra med din hund.

Innehåll
På kursen går vi igenom det man behöver veta för att ta med sin hund ut i skogen och lägga viltspår. Vi går igenom allt från utrustning, hur man lägger viltspår samt första träningspasset och skisser på viltspår. Och hur vi avancerar viltspåren och gör dom svårare och svårare, och vad man bör tänka på inför om man vill starta ett prov.

För aktuella datum se vårt kurs-schema här.

Upplägg
 Vi träffas vid 5 tillfällen á 1,5h per gång och lär oss steg för steg att lägga spår samt hur hunden ska ta spåret. Sista tillfället är en uppkörning där instruktören lagt ett färdigt spår som hunden ska kunna ta - lite som ett anlagsprov.

Förberedelse: införskaffa gärna en sele till hunden och en spårlina inför kursen. 

Plats: Årsta (Årsta gårdens bollplan)

VÄLKOMNA!