Tascha och Olympus

Välkommen till Virvelvindens Hundskola & Doggywalking! Roligt att just DU har hittat hit! 

Jag som driver och äger Virvelvindens Hundskola heter Željka Banjac och är utbildad grundskole- och gymnasielärare, hundinstruktör samt testledare för Hundmedborgartestet.
 
Virvelvindens Hundskola grundades 2007 och har varit en givande hobbyverksamhet sedan starten! Min hunderfarenhet bygger på ett brinnande intresse för hundar sedan barnsben men även från tiden som hängiven Doggywalker på Hundstallet i Stockholm. 
 
Genom min hundinstruktörsutbildning hos HUNDutbildningsgruppen, fick jag äntligen sätta beprövade teorier samt vetenskapliga förklaringar till hundars beteende och behov och därigenom fördjupa min hundkunskap.

 

Olympus och Ztina

Våra Instruktörshundar 

Virvelvindens instruktörshundar består idag av Lilleman och Ztina. 

Ztina är en tik på 11 år och är en privat omplacering från Finspång. Hon är 50% pitbull/50% amstaff. Pappa är renrasig amstaff  med stamtavla men mamma är inte registrerad pitbull i Sverige. Därför klassas hon som en blandras.

Lilleman är en Dalmatiner på 6 månader. Han kommer från Kennel Jillocs i Götene. Hans största intresse just nu är att bita och slita i allt som kommer hans väg.

Mina utbildningar:

- Hundinstruktörsutbildning, HUNDutbildningsgruppen
   Alvesta (2006-2007)

- Seminarium i två dagar  med Bob Bailey och Kathy Sdao om 
  Operant inlärning samt Positiv Förstärkning.
  Sollentuna (2007) 

- Grundskole- och gymnasielärarutbildning. 
  Karlstad Universitet (2009-2011)

- Testledare Hundmedborgartestet, Hund i  Syd.
  Hundutbildnings akademien, Stockholm (2011)

Tascha var Virvelvindens allra första Instruktörshund. Hon är född 2004 och kom till mig via Hundstallet i Stockholm. En fantastisk hund som med sitt enorma tålamod har fostrat många valpar på kurs. Hon gick bort alldeles för tidigt i en hjärntumör som först visade sig som epiletiska anfall. Hon fick somna in den 24 september 2011 och blev endast 7 år. Du är för alltid saknad oss.

Olympus var vår andra stjärna på Virvelvindens Hundskola. En kastrerad hane, även han en omplacering från Hundstallet i Stockholm, född 2006 med okänt ursprung. Troligtvis en blandning mellan doberman/pincher- staffe/rottweiler . Hans älskade vatten och att bada och favoritsporten var Agility. Han rycktes bort ifrån oss i höstas den 8 november 2018. Det visade sig vara en tumör som växt sig stor och spruckit ovanför hjärtat mellan skuldrorna. Han blev 12 år. Det är en avgrund av saknad i våra hjärtan efter din bortgång.